Snart är sommaren här!

Familjeplaneringen är som vanligt färdigställd. Alla vet var alla ska vara. Sommaren ligger framför oss. Inombords råder förväntan. De äldre barnens lov har börjat och vår lilla häxprinsessa till femåring gör sin sista vecka någonsin på förskolan. Den bästa i världen. Jag inser att jag snart inte har något litet barn längre hon gör sig redo för att bli skolbarn och har redan bestämt vem honska gifta sig med. Hon har också bestämt att han får vara hemma med bebisen eftersom hon ska arbeta som ambulanstjej. 
 
Vi har tjuvstartat sommaren med att njuta i sommarstugan, geocachat och gömt nya sådana. Geocahcing är en superrolig underhållning som alla som har en smartphone med GPS kan ägna sig åt. Vi har gjort en alldeles egen bana som är till för våra barn och gäster. Några cacher kommer att vara offentliga också. Här är lillan på väg att söka efter värdsträdet.Alla som vill prova något  som man kan göra med en hel familj, passar alla åldrar gå in på Geocachings hemsida och läs mer.

 
Jag behöver verkligen ledigheten efter en längre period av Vabbande som gjort att jag inte hunnit med mitt doktorerande. Nåväl ,dagarna finns ju kvar. Men alla deadlines....jag antar att det blir till att jobba några av semesterdagarna. Bara för att få lugn inombords så att säga.
 
Styrelsearbetet för föreningen Styvmorsviolen har kommit igång och det känns inspirerande och bra. Normen i samhället behöver påverkas. Ni som följt mig vet att vår familj fått känna på det på ett alldeles särskilt sätt. Vår kommun har nu bestämt att stryka alla som inte är vårdnadshavare ur sitt system för kommunikation och dokumentation. Oavsett om det finns särskilda skäl som gjort att en styvförälder eller annan viktig vuxen släpps in. Var tog barnets bästa vägen? Var tog hela läroplanen vägen? Vad hände med samarbetet med hemmet? Det känns mest sorgligt och okunnigt.
 
Allt gott
/Anette
 
 
 
 

RSS 2.0